Voordelen

 

+ Altijd in de maat en zuiver op toon

Door gebruik van een virtuele stem zingt de stem altijd precies in de maat en is daarbij altijd zuiver op toon.

 

+ Zelfstandig repeteren

Ieder koorlid kan van te voren thuis zijn eigen stem instuderen of een eventuele achterstand inhalen. Het instuderen van elke stem apart tijdens de repetitie wordt zo overbodig

 

+ Perfecte balansregeling – balans zelfstandig te bepalen

Via een stereo is op de uiterste rechter stand (kanaal) alleen de in te studeren stem hoorbaar. In de uiterst linker stand zijn alleen de andere stemmen hoorbaar. Precies midden tussen beide kanalen is de begeleiding te horen. U kunt door middel van de balansregeling zelf bepalen in welke mate een kanaal hoorbaar is. Dit geeft de extra dimensie om in het koor van de andere stemmen mee te zingen, zonder steun van de eigen stem.

 

+ OefenCD met Virtuele stemmen

  • Op een CD met een echte ingezongen stem ontbreken de andere stemmen en een metronoom. Bovendien zal de zuiverheid en het strak in de maat zingen het altijd moeten afleggen tegen de virtuele stem.
  • Een CD met een instrumentale imitatie van de in te studeren stem heeft het grote nadeel dat – door het ontbreken van de tekst – het niet altijd even duidelijk is welke instrumentale tonen bij welke lettergrepen behoren.